Project Swedish Saffron Buns

Igår klockan 22 bestämde jag och Anton oss för att vi skulle göra slag i saken och ta itu med det planerade lussebullsbaket. Med torrjäst, farenheit och utan riktigt kessela så kunde ju förutsättningarna bara varit bättre. Detta medförde bland annat i att degjäveln dog och 2 timmar kastades rakt ner i papperskorgen, great! Trots att klockan var ca halv 1 bestämde vi oss för att göra ett nytt försök, vilket var tur. Slutade med succé. Introducerade lussebullar + mandelmassa som tydligen var en riktig hit, - "skulle kunna ligga i soffan och jäsa och trycka i mig sånna här en hel dag" kind of hit faktiskt. Klockan hann bli halv 4 på morgonen innan alla katter rullats och körts in i ugnen och det var då jag bestämde mig för att från och med nu så bakas det lussebullar dagtid!

Eftersom bullarna  stoppats in i frysen så blir det istället en bild på mandelmasse/mjölkchocklad - bollarna jag gjorde av resterande mandelmassan från igår, nästan lika bra som tomtar...


Christmas Holiday.... Finally!

Över en månad sedan jag bloggade sist, dåligt Jennifer! Skyller lite halvhjärtat på finals och  gigantiska inlämningsuppgifter, men mest beror det nog på att jag är "The Master Of Procrastination" sigh....... Nu när det efterlängtade jullovet äntligen är här tänkte jag köra en liten update så att ni får se lite av det som hänt sen sist. Tyvärr så är min kamera en bitch och gillar att jävlas med mig så saknas lite bilder här och var, tror dock att ni överlever.... enjoy! :)

 


Swedish Candy at last! ♥

Här i veckan åkte jag med Anton och Hans till en "Skandinavisk delikatessbutik" i Ballard utanför Seattle. Medan Anton ägnade sig åt uppdrag julmiddag så intresserade jag mig för det som är viktigast, Svenskt Godis, ooh how I've missed thee. Köpte bland annat en Marabou 200 grammare för lite drygt 8 dollar vilket motsvarar 60 spänn... som hittat ju! :)
300 riksdaler gick detta på, insanity, men så värt det! ^^

Whistler Blackcomb

Efter skolan slutat åkte gänget upp till Canada och Whistler för en Ski-weekend. Grymaste på riktigt länge! Eftersom det är 19 för alkohol i kära Canada så blev det första utgången sen jag lämnade Sverige, satan i gatan vad jag har saknat det! :) Backarna var awesome, lite mer snö hade dock inte skadat så mitt tips till dig du människa som vill åka skidor i Whistler är att åka på vårkanten istället.

Me&Carlos

Roundhouse Lodge

Peak-to-Peak

 

aaaw tuttinutt....

OS-gubben!

Hotellet

Roomie ♥
aaaw tuttinutt part2 (+ Brad)
Whistler by night

Busted Birthday

När vi kom hem från Leavenworth så hade vi ordnat ett litet surprise-party för Koen och Carlos som fyller år under lovet. Hade riktigt trevligt tills massa folk började välla in från ett party som just blivit busted av security och gjorde så att vi också åkte dit. Resulterade i möte med kära Debbie! :)
No Carlos, you're not supposed to stab the cake...
efter detta kort dog min kamera -.-

Leavenworth

Mitt i slutspurten dränkta i massa plugg så tog vi en paus från allt och besökte Leavenworth. A "German-town" som ligger uppe bland bergen i Washington state. Så himla mysigt, kändes som att vara hemma i Sverige på julmarknad. :) Lyckades hitta en adventsljusstake som jag var tvungen att köpa, trots att den kostade 40 jävla dollar. När det blev mörkt tändes hela staden upp. Julkänslan på det alltså! :)
Det är aldrig för kallt för glass

Thanksgiving. Black Friday Hangover

Thanksgiving spenderades hemma hos Lola i Lynnwood. Många nya namn att hålla reda på blev det, men hade det hur bra som helst, Amerikanare är allt bra trevliga! :) Efteråt körde Susan mig tillbaka till Auburn och Antons place. Där bestämde vi att vi skulle ge oss ut i galenskapen vid namn Black Friday, vilket innebär kaosartad shopping hela natten, stod seriöst i kö för att få betala i 45 minuter. Vi kom hem runt 8 på morgonen vilket innebar att vi vaknade waaay past breakfast-time dagen efter. Planen var ett besök på Denny's för frukost/lunch/middag men istället så slutade det med att vi åkte ända till Bellevue för att käka Dumplings, något som Anton är helt frälst i, he's so asianiest, haha. Tydligen så var Bellevue det bästa stället för ändamålet, who cares if it's an hour drive there? typ... Bellevue in Christmastime kan i alla fall sammanfattas med ordet Amazing så jag klagar inte! :)

Gingerbread House

I början av November fick Akane för sig att vi skulle montera ett pepparkakshus. Ordspråket ju fler kockar desto sämre soppa kan projektet i sin helhet sammanfattas med. Menmen resultatet blev rätt okej tillslut, om man tittar framifrån, i rätt vinkel, haha. Det viktigaste är ju ändå att vi hade kul, right? ;)
Tror nog att det är mitt första pepparkakshus som inte är självbakat
och självklart så hade delarna gått sönder i kartongen...
Färdiga resultatet...
do not look at the side of it... it's an order. ;) haha

Haunted Woods

Efter Halloween så åkte roomies, jag och Anton med på Hans event Haunted Wood. Kan jämföra med Spökhuset på Grönan fast 100 gånger mer hardcore, plus att det utspelar sig i ett majsfält, freaking awesome!

Blev en tur i majslabyrinten i väntan på att det skulle bli mörkt, Akane was extremely amused.

(Mina Converse gick ej att rädda efter detta)

 

Ansiktsmålning med halloweenmotiv erbjöds, självklart tog vi chansen!

hur nöjd? haha!

Haunted Woods


RSS 2.0